woonhuis


Ons boerderijtje (fermette) ligt in het hartje van Frankrijk langs een doodlopend weggetje aan de rand van het gehucht Ranciat. Op ongeveer 5 minuten loopafstand stroomt de rivier de Petite Creuse, leuk om in te spelen en te zwemmen.

Ranciat ligt zo'n 360 km. ten zuiden van Parijs, tussen Aigurande en Bonnat in het departement van de Creuse en is gemakkelijk in een dag vanuit Nederland te bereiken.


We zeggen het maar eerlijk, iemand die verzot is op drukte en veel "toeristisch vertier" heeft in Ranciat weinig te zoeken. Er wonen ongeveer 20 mensen. Rust en stilte alom.

Geografisch behoort het gebied tot de noordelijke uitlopers van het Centraal Massief. Dat betekent, dat de omgeving van Ranciat behoorlijk heuvelachtig is. Fietsen is daarom slechts weggelegd voor de echte 'sportievelingen'. Maar het maken van wandeltochten is er geweldig. Afwisseling volop, want de woorden "France a la campagne" passen volledig bij deze streek. Een prachtig landschap, pittoreske gehuchtjes, oude chateau's en lommerrijke terrasjes.


woonkamer keuken sanitair

klik om te vergroten

U heeft de beschikking over een gezellige woon - eetkamer met televisie en openhaard; een goed geoutilleerde keuken met o.a. vaatwasmachine, magnetron, oven en koelkast.
Verder zijn er 2 twee-persoonsslaapkamers en een badkamer met douche, toilet en wastafel.
Alles gesitueerd op de begane grond.
In de schuur tegenover vindt u nog de "buanderie" (=washok) met een wasmachine, een centrifuge en een diepvries.

Rondom is er volop ruimte (ruim 2500 m2)en er zijn enkele overdekte parkeerplaatsen.

Op het terrein is ook nog een zwembad aangelegd met een doorsnede van 5.50 mtr en een diepte van 1.20 mtr.

Wij hechten grote waarde aan het bieden van maximale privacy. Het volledige boerderijtje met alle bijgebouwen staat tot uw beschikking.


top