De omgevingU heeft als huurder de volledige beschikking over het boerderijtje met alle (bij)gebouwen en de daar omheen liggende grond. Daardoor is het met name voor kinderen een zeer avontuurlijke omgeving, aangezien het nog alle kenmerken heeft van een echt boerderijtje, met koeien-, varkens-, paarden- en schapenstallen. Ook kom je er dieren tegen als de zevenslaper , uil en hagedisjes.


rivier
De rivier de petite Creuse ligt op 5 minuten loopafstand. Iets verder stroomafwaarts (10 min. lopen) is er bij een ondiepe plaats een klein eilandje in de rivier. Hieromheen kan volop gespeeld en geploeterd worden.moulin de piot
Nog weer wat verder (15 min.) ligt er bij "le Moulin Piot" (watermolen) een houten hangbrug over de petite Creuse. Rondom deze watermolen is een klein vakantiepark gesitueerd met ondermeer een cafe-restaurantje.

meertje In de omgeving zijn er een aantal meren en meertjes met verschillende recreatieve mogelijkheden. Zoals het Lac de Chambon bij Crozant en "Le pays des 3 lacs".
Ook is het punt bij Fresselines waar Creuse en petite Creuse samenvloeien ("le confluent") een bezoekje waard.chateau   Binnen een straal van 40 km zijn er een aantal aardige kasteeltjes te bezoeken.
  Zoals bijvoorbeeld "le Chateau de Villemonteix"(zie foto links).

pierres

  Of "le Chateau de Boussac", waarbij gedacht kan worden aan een gecombineerd   bezoek met "Les Pierres Jaumatres", enorme op elkaar liggende stenen,lijkend op   Hunebedden.

tapijt

  Aanbevelenswaardig is ook een bezoek aan het tapijten museum in Aubusson.


Oradour sur Glane Wat verder van huis, maar zeer de moeite waard is Oradour sur Glane. Dit dorp is in 1944 door de Duitse troepen vrijwel geheel verwoest. De ruines van het dorp zijn blijven staan waardoor een indrukwekkend monument is ontstaan.Er ligt in huis overigens een map met allerhande toeristische informatie.De winkelvoorzieningen:

Cheniers:       ( 4km) bakker en kleine winkel
Bonnat:         ( 8km) kleine ecomarche
Aigurande:    (13km) redelijk grote intermarché
Guéret:          (30km) Leclerc (=supermarché) en enkele andere supermarkten o.a. Carrefour
Chateauroux: (70km) geweldig aanbod van verschillende supermarchés


home